Trwa obecnie nabór do krajowego Konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów” 2023 na najlepszy regionalny i tradycyjny produkt żywnościowy. Organizatorem jest Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego oraz Urzędy Marszałkowskie. Celem konkursu jest identyfikacja i zgromadzenie wiedzy o oryginalnych, regionalnych produktach żywnościowych, wytwarzanych w gospodarstwach przez lokalnych rzemieślników oraz wyszukiwanie i promocja specyficznych produktów, charakterystycznych dla danego regionu, które mogą stać się jego wizytówką. Karta zgłoszenia oraz regulamin konkursu dostępne są na stronie Podkarpackiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego w Boguchwale: https://www.podrb.pl/wydarzenia/konkursy/konkurs-nasze-kulinarne-dziedzictwo-smaki-regionow-2023

Warunkiem udziału w konkursie jest  przesłanie do 17 maja 2023 roku wypełnionej karty zgłoszenia na adres PODR Boguchwała. Finał odbędzie się 4 czerwca w Sędziszowie Małopolskim.

E-Porady